BioCell Hospital

Carski rez u BioCell Hospital


Privatna opšta bolnica - Porodilište

Privatna bolnica BioCell Hospital nudi Vam prilagođeno iskustvo carskog reza, u bezbednom bolničkom okruženju i sjajan stručan tim koji će da bude sa Vama od pripreme do izlasaka iz porodilišta, a na čelu tima je čuveni ginekolog i akušer prof. dr Aleksandar Ljubić.

Porođaj carskim rezom - Sve što je potrebno da znate

Prof. dr sci. med. Aleksandar Ljubić

Specijalista ginekologije i akušerstva


Prof. dr Aleksandar Ljubić je svetski poznati ginekolog i akušer. U proteklih trideset godina uspešno je uradio desetine hiljada IVF-ova, porođaja i lečenja visoko rizičnih trudnoća.

Prof. dr Ljubić pruža zdravstvenu zaštitu žena zasnovanu na filozofiji usredsređenoj na optimizaciju kvaliteta života. Kao iskusan lekar, dr Ljubić je porodio preko 15.000 beba, a ujedno je i osnivač programa SEGOVA - program podmlađivanja jajnika, koji se sprovodi u bolnici BioCell Hospital. 

Zakažite Vaš porođaj kod prof. dr Aleksandra Ljubića. Kontaktirajte nas i pitajte sve što je potrebno. Pomoći ćemo Vam i učiniti sve da momenat kada na svet donesete Vaše dete, bude bez stresa i problema.

Porođaj carskim rezom - šta podrazumeva?

Carski rez podrazumeva operaciju, ali znamo da je će Vaše iskustvo biti nešto mnogo više od operacije. U BioCell porodilištu, naši lekari rade porođaj carskim rezom koji podržava inkluzivni porođaj i iskustvo povezivanja za Vas i Vašu porodicu.

U većini slučajeva dozvoljavamo jednom članu porodice, najčešće ocu, da vas prati u operacionoj sali. Sa carskim rezom, koji se ponekad naziva "porodičnim" ili "prirodnim" carskim rezom, imate izbore koji se tradicionalno nude samo uz vaginalni porođaj.

Tokom porođaja carskim rezom u BioCell Hospital, podstičemo vas da odmah vidite, držite, hranite i počnete da se povezujete sa svojim novorođenčetom.

 

Pripema za carski rez

Da li će se poroditi vaginalno ili carskim rezom pitanje je koje postavi sebi svaka trudnica.

Obzirom da je jedan od osnovnih ciljeva naše ustanove individualan pristup u tretmanu svakog pacijenta, naše porodilište je koncipirano tako da obezbedi maksimalnu privatnost i komfor uz svu potrebnu stručnu pomoć i negu. 

Porođaj carskim rezom se razmatra samo pod okolnostima koje povećavaju rizik od komplikacija vaginalnog porođaja, kao što su:

  • Određeni zdravstveni uslovi
  • Određeni poremećaji fetusa
  • Fetalni distres, kao što je pad bebinog otkucaja srca
  • Problemi sa pupčanom vrpcom ili placentom
  • Produženi ili opstruirani porođaj (kada beba ne porođaj vaginalno)
  • Višestruko rođenje (blizanci, trojke ili više)
  • Polno prenosive infekcije, kao što su HIV ili genitalni herpes

Bilo da se porođate vaginalno ili carskim rezom, naš tim će istražiti svaku moguću opciju na način da celokupno iskustvo bude upravo ono što jeste — rođenje vašeg deteta, a ne samo procedura kroz koju treba da prođete.

 

Mogućnost Biloškog porođaja

Poseban vid porođaja koji je moguć u našoj ustanovi je biološki porođaj. Biološki porođaj podrazumeva da se po početku porođaja iz krvi trudnice posebnim tehnikama izdvoje faktori koji potpomažu koagulaciju i prestanak krvavljenja, kao i regeneraciju tkivnih oštećenja. Ovi faktori se u toku carskog reza ubrizgavaju u operativnu ranu, a kod vaginalnog porođaja po završenom porođaju u muskulaturu karličnog dna.

Suština ove tehnike je u smanjivanju krvavljenja, odnosno bržoj regeneraciji oštećenog tkiva. Po završenom porođaju omogućen je koncept baby friendly, što znači da možete neprekidno biti sa Vašom bebom, ili pak bebu Vam sestre mogu donositi u određeni vremenskim intervalima u dogovoru sa Vama. Kakva god da bude Vaša odluka želimo da znate da će Vam akušerski tim Biocell opšte bolnice biti uvek na raspolaganju da pruži svu potrebnu stručnu i ljudsku pomoć.

BioCell Hospital

Mi brinemo o mami i bebi

Tim Biocell bolnice postavlja visoke standarde kada je u pitanju porođaj carskim rezom

Opremljen privatnim apartmanima za porođaje i najsavremenijim operacionim salama, BioCell je porodični centar za porođaj,  dizajniran tako da Vam pruži udobnost, bezbednost i brojne druge mogućnosti, koje će Vam ulepšati i olakašati boravak, dok dočekujete svoje najmilije.


Carski rez - Zakazivanje

Naš kontakt centar će učiniti sve da Vas spoji sa odgovarajućim lekarima, pronađe termine koji se uklapaju u Vaše obaveze i predloži najbolje rešenje za Vas, a naši lekari će Vam odgovoriti na svako pitanje ili nedoumicu pre nego što se odlučite za porođaj u BioCell Hospital. 

Naš cilj je da pre dolaska u BioCell Hospital imate kompletnu sliku i sve neophodne informacije o pregledu i da kod nas dođete pripremljeni.

 

Priprema za dolazak

BioCell tim će vam poslati detaljno uputstvo kako da se pripremite za zakazani pregled. To obuhvata pripremu medicinske ili druge dokumentacije, ličnih predmeta, odeće i pribora za higijenu. 

Pre dolaska pacijent obavlja razgovor sa izabranim lekarom tokom koga će biti detaljno informisan o porođaju, pripremama,  procesu oporavka, kao i o dokumentaciji koju je neophodno da imate pri sebi u trenutku prijema u porodilište.

Članovi BioCell Hospital tima su u svakom trenutku pacijentima na raspolaganju, a prilikom svakog pregleda, obavljanja analiza i priprema, uz njih će biti neko od članova stručnog osoblja. Tokom boravka u BioCell Hospital porodilja ostaje pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja.

 

Prijem u porodilište

Pacijentima je omogućeno da u bolnicu dođu u pratnji bliske osobe, koja ih može pratiti sve dok to dozvoljava protokol medicinske procedure, odnosno do odlaska na samu intervenciju. Takođe, očevima će biti omogućeno prisustvo na porođaju i boravak sa majkom i detetom u prvim satima nakon porođaja.

Naš tim za porođaje čine ginekolozi akušeri, neonatolozi, anesteziolozi, babice i neontološke sestre i on Vam je dostupan 24 časa.

 

Cenovnik

Carski rez

Carski rez u Biocell Hospitalu košta 330.000 rsd, a sa blizancima 375.000 rsd.

 
Carski rez – Sectio caesarea
CENA 330.000 RSD
Carski rez – blizanci (Sectio caesarea – gemelli)
CENA 375.000 RSD
Dodatak za bioporođaj
CENA 120.000 RSD
Carski rez – Sectio caesarea – prof. dr Aleksandar Ljubić
CENA 450.000 RSD
Carski rez – blizanci (Sectio caesarea – gemelli) – prof. dr Aleksandar Ljubić
CENA 520.000 RSD
Prisustvo oca na porođaju
CENA Besplatno

Informacije i zakazivanja